Hicranli Foruma Hosgeldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ANNESİNİ ÖZLEYENLERE

ANNESİNİ ÖZLEYENLERE Empty ANNESİNİ ÖZLEYENLERE

Mesaj  hayal Cuma Mayıs 22, 2009 3:24 pm

Annesini Özleyenlere.....
Siginma istegi yaratan duygu... annenin kokusunu icine cekmek, boynunun boslugunda hungur hungur aglamak istemini beraberinde getirir.. anneyi hatirlatan herhangi bir obje, bir koku, bir olay bunu tetikler. kazik kadar olmussunuzdur, kilometrelerce mesafeye alismis, metinsinizdir.. lakin "anne" kelimesi beyninizde yankilanir, her ne hatirlattiysa sizi saniyesinde 4 yasinda cocuk zekasina indirebilir. sonra Istanbul yagmurlari gibi bosalan gozlere ve bas agrisina sahip olursunuz. tarifsiz bir kederdir.
Anneyi ozlemek.. eve gelince koltukta uyuyusunu, uyandirinca "noruyonuz?!!" temali tepkilerini ozlemek.. onu minciklamayi, pelus bebekmiscesine kurcalamayi, kulagindan opup gicik etmeyi ozlemek..
Cay yapmak amaciyla caydanliga su koyup yaklasik uc saat sonra hatirladigi andaki yuz ifadesini, sonu cogunlukla "tencere dibin kara" seklinde biten yemek yapma maceralarini, onunla beraber mutfaga girip de yapilan keki babaya gostermeye utanip cope atmayi; akabinde babanin aksam eve gelip sahane bir tiremisu yapmasi ile dumur olmayi, rezil rusva olmayi ozlemek..
Kredi kartini kizindan saklamasini, kaptirinca olaganca savurdugu tehtitlerini, tum bunlarin ustune rusvet olarak aldigi bir opucukle susmasini ozlemek.. bir sey anlatinca anlamadigi zamanlardaki muzip ama aptal bakislarini ozlemek..ama asla ve asla kavgalari, kavgalarin sonundaki aglamalari zirlamalari ozlememek..
Sarilacak birisinin yaninda olmamasidir anneyi ozlemek, hastalandiginda kimsenin sana onun gibi bakmama halidir anneyi ozlemek, "dunyanin en guzel kizi sensin"i o kadar icten ve tereddutsuz soyleyecek baska birisinin olmamasidir anneyi ozlemek. bir gelsede o guzel yuzunu gorup hasret gidersek, bir cay icip gidersin be melegim dileklerinin bosuna oldugunu bilmektir anneyi ozlemek, yine de bir ucak mesafesinde oldugu tesellisiyle yasayip sayili gunun cabuk gecmesi icin dua etme sebebidir anneyi ozlemek.
Daha dun kucaginda meme aranan, altini pisleten, haydut minigin biriydiniz. ne cabuk da adam oldunuz? yoksa adam oldugunuzu mu sandiniz? hayir, kac yasinda olursaniz olun, ne kadar kavga ederseniz edin, siz onun kucuk bebegisinizdir ve hep oyle kalacaksinizdir. damarlarinizda hissettiginiz o sevginin esi benzeri yoktur. 60 yasina da gelseniz o sicakligi ozler, ararsiniz. bilirsiniz ki kimse sizi anneniz kadar sevemez. sizin de asil yariniz annenizdir zaten.
Basa geldigi zaman, kurabiye kokusunun bile gozleri boncuk boncuk doldurmaya yettigi turden bir duygu cosumudur bu. hayatin sikici ve yipratici odugu donemlerde daha siddetli hissedilir, butun sikintilar yalnizca onun omzuna yaslanilinca bitecek, onun dokunuslariyla butun gozyaslari dinecekmis gibi gelir insana. annedir, uzak kalinamayacak varliktir, ne kadar ozlense yeridir.
Her gun telefonla konussamda yetmez oldu, kokusu burnumda tuter oldu, simdi olsa yani basimda kizim diyip sarip sarmalasa, yani basima uzansa, sirf aksam lokantada yedigim kuru fasulyeyi anlattim diye sabah onume kahvalti yerine ozlemissindir diyip kuru fasulye koysa...
Cok ozluyorum evet, varligin bana nasil bir guc veriyorsa, mesafede olsa aramizda yanibasimda olduguna emin olsamda, senin o her zaman korumaci cesur yanin aklimda kalsada, kokunu duymak istiyorum sadece iste...
Bazen dusuyorumda ben anneme hic seni seviyorum demedim ?!? Oysa hayatimda varolan ne kadar bos insana soyledim bu sozleri ...
Son gunlerde daha sik hisseder oldum varligini, daha cok anlar oldum seni hele ki cocukken atesli bir hastaliga yakalandigimda sabahlara kadar beklerdin basimda, gozumu araladigimda sen bakardin yalnizca bana, simdi yine hastayim, yine telefonun bir ucunda yine yani basimdasin, ben mi uzulme nolur ben sadece usuttum...
Ben kiyamadigin, sen kiyamadigim...
Kokunu cok ozledim anne...
Birlikteyken ne giyeceginizden tutun ne yapacaginiza kadar mutemadi kavgalar ettiginiz (hem de bu kavgalarin onun dusuncelerini degistiremeyecegini bile bile), ayni evde oturuyorken soyle dogruduzgun sohbeti kimbilir kac zamanda bir ettiginiz bir insani ozluyorsaniz, bu kisi ancak anne olabilir. ve anneyi ozlemek duygusunda ozlemle karisik bir hafif pismanlik vardir edilen kavgalara, olasi karsindakini kirmalara dair - ve bu kisim yas ilerledikce artar. o yuzdendir ki yas ilerledikce annenize daha bir yumusak davranmaya baslarsiniz.
Ve butun bunlar annenizin calisan anne olmasi dolayisiyla yalniz -kreslerde, cocuk bakicilarinin ellerinde bir cocukluk gecirmis olsaniz da gecerliligini kaybetmez. anneyi ozlemek bakidir.
Dogum gununuzde icinizi acitan tek histir. kac senedir bu gunu meleginizden ayri gecirdiginizi hesaplar icinizi karartirsiniz. cunku gercekten o anda yaninizda olup size sarilmasini istediginiz tek varlik odur. iste tam o sirada aslinda hayatinizdaki en onemli ve en cok sevdiginiz insanin anneniz oldugunu, o olmasaydi bu hayatta asla var olamayacaginizi farkeder, gecmiste yaptiginiz hatalar icin pismanlik duyarsiniz, akabinde telefona sarilip hemen annenizi arar ve ona sunu dersiniz;
Annem, sen benim yasama sebebimsin...
hayal
hayal